Euthanasie aan huis

Afscheid nemen van je trouwe vriend, een volwaardig gezinslid.

Een moment waar je als huisdier-eigenaar ooit mee te maken krijgt.

Een keus die je nooit wil maken, maar een keus die je uit liefde voor je viervoeter soms wel móet maken. uit liefde voor je trouwe viervoeter.

Gelukkig is er de mogelijkheid om in je eigen vertrouwde omgeving afscheid te nemen.

Voor de meeste dieren is dit minder stressvol en door de meeste eigenaren wordt dit ook als prettiger ervaren.

Een rustige omgeving, voldoende tijd en voldoende ruimte om met iedereen die daar behoefte aan heeft, afscheid te nemen.

Zijn we niet te vroeg?

Als eigenaar heb je vaak al langere tijd in de gaten dat je maatje aan zijn of haar laatste hoofdstuk bezig is. 

Vaak krijg ik de vraag of het de goede beslissing is, of ze niet te vroeg zijn, wat ik zou doen als het mijn eigen hond of kat was?

Ik ga er vanuit dat iedereen een weloverwogen keus zal maken, niet alleen op basis van voor hem of haar belangrijke graadmeters, maar bovenal uit liefde voor je dier. Als eigenaar ken je je eigen dier het allerbest. Wat ik belangrijk vind, is dat we ervoor waken dat het leven geen lijden wordt. Een dier heeft geen besef van tijd, maar wel van ongemak en lijden. Lijden is niet alleen het hebben van pijn, maar ook als het lichaam niet meer meewerkt (omvallen, continue misselijkheid, geen rust meer kunnen vinden). Als mens zijnde kunnen we dit begrijpen, maar een dier snapt dit niet. Voor mij persoonlijk een stevig houvast, wanneer er realistisch gezien geen vooruitgang meer te verwachten is, is dat ik liever een week te vroeg de keus maak, dan een uur te laat.

Voor het maken van een afspraak ben ik telefonisch, via WhatsApp of per e-mail bereikbaar. Euthanasie is meestal mogelijk waar het in

dezelfde week kan worden gepland. Spoedeuthanasie op dezelfde dag zal niet altijd mogelijk zijn.